Velký zeleninový salát
Suroviny
- 150 g Salát Polníček
 - 100 g Čekanka
 - 30 ml Olej olivový
 - 30 ml Balsamico ocet
 - 2 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Stolní sladidlo Sladký polibek
 - 2 ks Bílá cibulka
 - 10 ks Ředkvička
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 2 špetka Kerblík
 - 0.25 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 455 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 880.5 mg
 - Vláknina 12714.3 mg
 - Vitamín A 12714.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme, očistíme, případně oloupeme všechny přísady do salátu. Nadrobno nasekáme cibuli, vše ostatní pokrájíme na rovnoměrné kousky.
 - 
                                2
Olivový olej, malinový ocet a hořčici promícháme metličkami spolu s tekutým sladidlem, pepřem a solí. Podle chuti přidáme vodu.
 - 
                                3
Připravenou zeleninu promícháme s dressingem ve velké míse.
 - 
                                4
Nakonec ozdobíme listy kerblíku.