Salát ze pstruha
Suroviny
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Jablka
 - 1 ks Pstruh
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Majonéza
 - 1 špetka Sůl
 - 2 dl Víno bílé
 - 2 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 1 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2995 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 244 g
 - Sodík 1880 mg
 - Bílkoviny 117 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 549.4 mg
 - Draslík 2453.5 mg
 - Vláknina 18764 mg
 - Vitamín A 18764 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.4 mg
 - Vitamín E 31.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme cibuli, zpěníme na oleji, vložíme pstruha a opečeme, podlijeme vínem a dusíme doměkka.
 - 
                                2
Dušeného pstruha vykostíme, pokrájíme, pokapeme citrónem, přidáme hrášek, nadrobno nakrájené jablko, majonézu, šlehačku a výpek
 - 
                                3
ze pstruha.
 - 
                                4
Osolíme, lehce promícháme a necháme v chladu odležet.
 - 
                                5
Podáváme na listech salátu, zdobené sekaným vejcem.