Vinaigrette s estragonem podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 196 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 55 mg
 - Vláknina 325.3 mg
 - Vitamín A 325.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ušleháme olej s bílým vinným octem, přidáme vodu a dále již nešleháme. Přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, vložíme velkou snítku čerstvého estragonu, osolíme mořskou solí, čerstvě umletým pepřem opepříme a necháme přes noc ustát. Před použitím zálivku dobře protřepeme a na pokrm nanášíme opatrně lžící, aby se na povrchu vytvářely jemné perličky vody.
 - 
                                2
Vzduchotěsně uzavřená zálivka vydrží ve spíži téměř po neomezenou dobu.
 - 
                                3
Tato zálivka je vhodným doplňkem vařené nebo pošírované zeleniny.