Křenová zálivka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 68.8 mg
 - Draslík 118.5 mg
 - Vláknina 2523.8 mg
 - Vitamín A 2523.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Křen očistíme, spolu s jablkem oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhaný křen i jablko vložíme do vhodné nádoby, přidáme pomerančovou a citrónovou šťávu, promícháme, podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem, cukrem.
 - 
                                2
Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, do které zlehka a opatrně vmícháme připravenou směs.
 - 
                                3
Hotovou omáčku necháme v lednici dobře vychladit a rozležet.