Špenátový salát s krevetami
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 250 g Krevety tygří - loupané
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 250 g Špenát listový čerstvý
 - 1 kávová lžička Sardelová pasta
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.07 šálek Olej salátový
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 364 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 82.6 mg
 - Draslík 482.5 mg
 - Vláknina 3629.8 mg
 - Vitamín A 3629.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.1 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi do růžova. Přidáme rozmrazené krevety a za občasného promíchání opékáme asi 2 minuty.
 - 
                                2
Poté přilijeme ocet, olej, přidáme hořčici, sardelovou pastu, promícháme a necháme prohřát.
 - 
                                3
V míse smícháme omyté a osušené špenátové listy s plátky očištěných žampionů. Zalijeme směsí z pánve, chvíli necháme stát, promícháme a podáváme.