Pestrý jarní salát
Suroviny
- 200 g Okurka salátová
 - 150 g Šunka dušená
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 200 ml Jogurt bílý
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 12 ks Ředkvička
 - 8 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Kukuřice cukrová nakládaná
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 šálek Citronová kůra
 - 0.5 šálek Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 132 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 45.9 mg
 - Draslík 662 mg
 - Vláknina 14576.8 mg
 - Vitamín A 14576.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 52 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ředkvičky omyjeme, osušíme, jednu necháme stranou na ozdobu, zbylé nakrájíme na tenká kolečka. 8 lístků z natě rozložíme po celém okraji mísy, zbytek lístků pokrájíme na proužky, rozložíme na dno mísy. Očištěné okurky krájíme na kostičky, šunku na tenké proužky. Očištěnou cibulku spolu s částí zelené natě rozkrájíme na šikmé plátky. Kukuřici opláchneme pod tekoucí vodou, necháme řádně okapat a vložíme doprostřed mísy. Střídavě ji obložíme cibulkou, okurkou, šunkou a ředkvičkami, ozdobíme čtvrtkami ředkvičky a bylinkami dle chuti.
 - 
                                2
Zálivka: v misce smícháme jogurt, smetanu, cukr, citronovou kůru, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a řádně promícháme.
 - 
                                3
Salát podáváme v miskách, dozdobíme plátky cibulek a ředkviček s topinkami nebo celozrným pečivem.