Salát Duchesse
Suroviny
- 300 g Chřest bílý
 - 250 g Brambory
 - 60 g Majonéza
 - 150 g Jogurt bílý
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Kopr čerstvý
 - 1 ks Celer bulvový
 - 4 ks Rajčata
 - 2 ks Banány
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Řeřicha
 - 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 262 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 6.7 mg
 - Draslík 1287 mg
 - Vláknina 16682 mg
 - Vitamín A 16682 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celer a brambory omyjeme a uvaříme,slijeme a necháme vychladnout. Chřestové špičky blanšírujeme ve vroucí vodě s citrónovou šťávou. Slijeme a necháme vychladnout. Studené brambory a celer nakrájíme na stejně velké porce.
 - 
                                2
Rajčata omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a část kolem stopky. Dužinu nakrájíme na kostičky. Banány oloupeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky.
 - 
                                3
Na dresink smícháme majonézu, jogurt, smetanu a zbývající citrónovou šťávu. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a opatrně promícháme s ostatními surovinami.
 - 
                                4
Hotový salát posypeme nasekaným koprem a řeřichou.