Bramborový salát s fazolemi
Suroviny
- 600 g Brambory vařené ve slupce
 - 150 g Šunkový salám
 - 100 g Fazole bílé
 - 100 g Zelenina kořenová
 - 200 ml Majonéza
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Jablka
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 2922 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 1288.7 mg
 - Vláknina 27363.2 mg
 - Vitamín A 27363.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16 mg
 - Vitamín E 6.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Předem namočené fazole uvaříme do měkka, scedíme a necháme okapat. Ostatní přísady nakrájíme na kostičky, oloupanou kořenovou zeleninu uvaříme do měkka a nadrobno pokrájíme, vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nasekáme, vše promícháme s fazolemi a bramborami.
 - 
                                3
Směs přelijeme majonézou ochucenou solí, pepřem, hořčicí a octem, zlehka promícháme a necháme proležet.
 - 
                                4
Salát podáváme jako sváteční přílohu.