Cibulový salát s ovčím sýrem
Suroviny
- 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 200 g Šunka dušená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 6 ks Cibule
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 4 polévková lžíce Víno madeira
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 283 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 270.3 mg
 - Draslík 398.9 mg
 - Vláknina 5725 mg
 - Vitamín A 5725 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.9 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, dvě z nich nakrájíme na osminky. Oloupanou cibuli krájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Olej svaříme s vínem, octem, cukrem a solí. Ihned ho nalijeme na cibulové plátky, necháme vychladit.
 - 
                                3
Omytou okurku postrouháme nahrubo, šunku rozkrájíme na proužky, sýr rozdrobíme.
 - 
                                4
Z cibule slijeme zálivku do hrnku, žloutky ze zbylých dvou vajec rozmačkáme vidličkou a promícháme se zálivkou na hladkou omáčku. Nakonec všechny suroviny promícháme vidličkami a podáváme.