Avokádový salát se zeleninou a citrusovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 3198 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 896.6 mg
 - Vláknina 41893.8 mg
 - Vitamín A 41893.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.3 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata ponoříme na půl minuty do vařící vody, pak je zchladíme, oloupeme, zbavíme semínek a nasekáme. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky. Avokáda oloupeme, přepůlíme, zbavíme je pecek a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Smícháme olej, citronovou a pomerančovou šťávu, nasekanou petrželku, přidáme sůl a pepř podle chuti a důkladně promícháme.
 - 
                                3
Polovinou zálivky zalijeme avokáda a rajčata. Naservírované pomeranče posypeme kolečky cibule a zalijeme zbylou zálivkou. Pak na talíř přidáme i avokáda, rajčata, hrozinky a olivy.