Dánský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 85 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 108 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 123.7 mg
 - Draslík 237.1 mg
 - Vláknina 3942.5 mg
 - Vitamín A 3942.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlávkový salát omyjeme, natrháme na kousky a vložíme do mísy.
 - 
                                2
Přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, na čtvrtky nakrájená, uvařená vejce, kukuřici, zakysanou smetanu, bílý jogurt a špetku soli. Vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Před podáváním necháme salát proležet v chladu.