Mrkvovo-pomerančový salát s fenyklem
Suroviny
- 85 g Potočnice
- 1 kávová lžička Med včelí
- 2 kávová lžička Sezam - semena
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Pomeranče
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 184 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 497 mg
- Vláknina 12600.8 mg
- Vitamín A 12600.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupanou mrkev škrabkou nakrájíme na tenké proužky. Pomeranče oloupeme včetně bílé vnitřní slupky a nad mísou rozdělíme na dílky, abychom zachytili šťávu. Očištěný fenykl nakrájíme na tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou. 
- 
                                2Mrkev, pomeranče, fenykl a omytou potočnici vložíme do mísy. Olej smícháme s citronovou šťávou, pomerančovou šťávou, medem, solí, pepřem a nasucho opraženým sezamem. Ušleháme zálivku, nalijeme na salát a vše promícháme. 
- 
                                3Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        