Jablka s brusinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 293.9 mg
 - Vláknina 9512 mg
 - Vitamín A 9512 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá jablka nakrájíme na čtvrtky, vhodnou zapékací zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme do ní připravená jablka, posypeme je cukrem. Mísu s jablky vložíme do předehřáté trouby, kde je pečeme 15 minut. Pečená jablka vytáhneme z trouby, necháme je vychladnout.
 - 
                                2
Do středu dezertních talířku pomocí lžíce položíme brusinkový kompot, brusinky pokapeme lžící javorového sirupu a následně půlkou lžičky citrónové šťávy. Okraje obložíme opečenými vychlazenými jablky a přílohu podáváme.