Salát ze špenátu a ředkviček
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 11 g
- Sodík 725 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 37.9 mg
- Draslík 1365.4 mg
- Vláknina 10104 mg
- Vitamín A 10104 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.9 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Špenát přebereme, rozdělíme listy a vyhodíme řapíky. Zdravé listy opereme pod tekoucí vodou, osušíme v čisté utěrce. Nakrájíme na tenké proužky a vložíme do vhodné misky. Omyté ředkvičky nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme do misky se špenátem a pomocí dvou vidliček promícháme. 
- 
                                2Sýr Niva rozdrobíme do jiné nádoby, přilijeme olej, přidáme pálivou mletou papriku a promícháme. Přimícháme do misky se špenátem a ředkvičkami. 
- 
                                3Příprava zálivky: Jogurt ve vhodné nádobě smícháme s citrónovou šťávou, cukrem. Připravenou zálivkou zalijeme salát a všechny suroviny důkladně promícháme. 
- 
                                4Hotový salát rozdělíme na talíře a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        