Rýžový salát s fenyklem a hroznem
Suroviny
- 150 g Hroznové víno
 - 60 g Ořechy vlašské
 - 100 g Rýže neloupaná (Natural)
 - 250 g Fenykl sladký - hlíza
 - 250 g Okurka salátová
 - 100 g Rýže dlouhozrnná
 - 40 g Hrozinky
 - 425 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 7 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 - 0.5 polévková lžíce Estragon
 - 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
 - 1 polévková lžíce Kerblík
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 86 g
 - Sodík 167 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 809.8 mg
 - Vláknina 11815.2 mg
 - Vitamín A 11815.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži vaříme ve slané vodě zhruba 20 minut, až se voda vsákne. Omytý fenykl nakrájíme na nudličky, cibulky nakrájíme na plátky. Hroznové víno opláchneme, necháme okapat a rozpůlíme (semínka odstraníme). Okurku opláchneme a nakrájíme na nudličky, ořechy nasekáme nahrubo, bylinky nasekáme najemno.
 - 
                                2
Na zálivku promícháme šťávu z pomeranče s bylinkami, octem, olejem, solí a pepřem.
 - 
                                3
V míse promícháme vychladlou rýži s okurkou, fenyklem, cibulkami, hroznem, ořechy, hrozinkami a pomerančovou kůrou. Směs přelijeme zálivkou, promícháme a před podáváním necháme vychladit.