Gurmánský předkrm - carpaccio s mandlemi
Suroviny
- 25 g Mandle plátky
 - 120 g Hovězí svíčková
 - 60 g Salát kadeřavý
 - 60 g Rukola
 - 300 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Hořčice bylinková
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Citrony
 - 4 špetka Sůl mořská
 - 4 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Majonéza
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 697 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 270.5 mg
 - Draslík 574.7 mg
 - Vláknina 6518 mg
 - Vitamín A 6518 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.9 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si citrónový dresing na potření masa: do misky si vymačkáme šťávu z celého citrónu, přidáme k ní kvalitní olivový olej a směs vyšleháme metličkou.
 - 
                                2
Ještě si připravíme hořčicovou zálivku na maso: v druhé misce si vyšleháme majonézu s hořčicí a l lžicí vody.
 - 
                                3
Omyté a osušené 4 plátky z hovězí svíčkové vložíme na potravinářskou fólii a fólií je zakryjeme. Vazmeme hladkou malou paličku a maso roztlučeme na velmi tenké plátky. Z takto roztlučeného plátku masa případně vyřízneme bílé šlachy, tuk. Plátky masa zmuchláme v dlani, každý plátek znovu vložíme mezi fólii a podruhé maso opatrně roztlučeme tak, až bude tenké jako papír. Plátky masa položíme na talíře, osolíme je, opepříme čerstvě pomletým pepřem, celé je potřeme citrónovým dresingem, pak talíře s masem zakryjeme fólií a odložíme je do lednice na 50-60 minut. Zbytek citrónového dresingu použijeme na salát.
 - 
                                4
Do rendlíku s vroucí vodou si dáme vařit čerstvá vejce. Vaříme je pouze 6 minut, pak je zchladíme a oloupeme. Vejce by měly mít žloutek uvařený do poloměkka. V pánvi s nepřilnavým dnem si dozlatova opražíme plátky mandlí. Pražíme je za stálého míchání pouze 1-2 minuty.
 - 
                                5
Omyjeme si listy salátu, pořádně z nich setřepeme vodu a dáme je do mísy. Před servírováním salát v míse pokapeme zbytkem citrónového dresingu a zlehka ho promícháme.
 - 
                                6
Maso vyndáme z lednice, pokapeme ho hořčicovou zálivkou, poklademe na něj listy salátu, ozdobíme rozkrojenými vejci, vše posypeme mandlemi a hned servírujeme.