Řecký okurkový salát
Suroviny
- 100 g Olivy černé
 - 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 1.5 kávová lžička Oregano čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Okurka salátová
 - 6 ks Rajčata
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 5 polévková lžíce Ocet vinný
 - 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 332 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 699.3 mg
 - Vláknina 7467.3 mg
 - Vitamín A 7467.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si zálivku: v míse smícháme 2 lžíce cukru s 5 lžícemi vinného octa, přidáme 5 lžic olivového oleje a směs důkladně promícháme
 - 
                                2
Omyté mladé salátové okurky a zralá rajčata osušíme. Okurky pokrájíme i se slupkou na tenká kolečka, rajčata nakrájíme na osminky, očištěné jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Zeleninu v míse promícháme se solí, čerstvě pomletým pepřem, oregánem a s černými nakládanými olivami. Vše přelijeme zálivkou a posypeme nahrubo nastrouhaným ovčím sýrem. Dobrou chuť.