Salát ze pstruha
Suroviny
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 ks Jablka
- 1 ks Pstruh
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Majonéza
- 1 špetka Sůl
- 2 dl Víno bílé
- 2 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 2995 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 244 g
- Sodík 1880 mg
- Bílkoviny 117 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 549.4 mg
- Draslík 2453.5 mg
- Vláknina 18764 mg
- Vitamín A 18764 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 31.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nakrájíme cibuli, zpěníme na oleji, vložíme pstruha a opečeme, podlijeme vínem a dusíme doměkka. 
- 
                                2Dušeného pstruha vykostíme, pokrájíme, pokapeme citrónem, přidáme hrášek, nadrobno nakrájené jablko, majonézu, šlehačku a výpek 
- 
                                3ze pstruha. 
- 
                                4Osolíme, lehce promícháme a necháme v chladu odležet. 
- 
                                5Podáváme na listech salátu, zdobené sekaným vejcem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        