Ledový salát s rybou
Suroviny
- 400 g Okoun říční
 - 150 g Jogurt bílý
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 ks Šalotka
 - 1 ks Bazalka
 - 1 ks Citrony
 - 0.5 ks Salát ledový
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 8 plátek Šunka uzená
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 188 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 32.4 mg
 - Draslík 479.7 mg
 - Vláknina 4415.9 mg
 - Vitamín A 4415.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Citrón omyjeme a oškrábeme tenké proužky kůry. Oloupaný citrón překrojíme a šťávu vymačkáme.
 - 
                                2
Šalotku nasekáme najemno, smícháme s jogurtem, smetanou a s citrónovou šťávou. Dochutíme solí, cukrem a pepřem.
 - 
                                3
Polovinu hlávky ledového salátu nakrájíme na tenké proužky. Okurku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                4
Okouna nebo jinou sladkovodní rybu opláchneme, osušíme a nakrájíme na osm stejných, podélných kousků. Pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Na každý plátek šunky dáme lístek bazalky nebo máty a dílek ryby. Pečlivě zavineme.
 - 
                                5
Na pánvi rozpálíme olej a závitky na něm z každé strany 1-2 minuty smažíme.
 - 
                                6
Na talíře rozložíme salát, zalijeme dresinkem a navrch dáme závitky.