Zeleninový salát z pánve wok
Suroviny
- 500 g Mrkev kořen
 - 2 ks Pórek
 - 2 ks Citrony
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 balení Bambusové výhonky konzervované
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 8 polévková lžíce Omáčka sladkokyselá
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 1.12 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 142 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 0.1 mg
 - Draslík 442.2 mg
 - Vláknina 18946.8 mg
 - Vitamín A 18946.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.8 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou mrkev oloupeme, nakrájíme na tenké proužky, pórek očistíme a pokrájíme nadrobno. Bambusové výhonky necháme okapat, oloupeme česnek, citrony řádně omyjeme, kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu. Bylinky opláchneme, vrcholky snítek dáme stranou pro pozdější použití, nasekáme.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje, vložíme mrkev a zprudka 2 minuty opečeme za stálého míchání. Následně přidáme po minutách pórek, bambusové výhonky, česnek, sójovou a sladkokyselou omáčku, chilli, osolíme a opepříme. Vše opékáme ještě minutu, poté odstavíme z ohně, vmícháme bylinky a vše necháme vychladnout.
 - 
                                3
Příprava zálivky: citronovou kůru smícháme s citronovou šťávou, přimícháme med, sůl a pepř, po kapkách vmícháváme olej.
 - 
                                4
Vychladlou zeleninu vložíme do mísy, zalijeme zálivkou, vmícháme ještě vlažný salát, ihned podáváme.