Opékané okurky s chilli papričkami
Suroviny
- 10 g Zázvor celý
 - 125 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Olej sezamový
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Sójová pasta Miso
 - 2 ks Okurka salátová
 - 2 ks Chilli paprička
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 499 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 437.3 mg
 - Vláknina 3640 mg
 - Vitamín A 3640 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okurky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a lžičkou odstraníme semena. Nakrájíme na dlouhé proužky a upravíme na velký talíř, posypeme solí, necháme 20 minut stát. Poté je řádně opláchneme, necháme okapat a osušíme papírovými utěrkami.
 - 
                                2
Olej rozehřejeme na vysokou teplotu, plamen následně zmírníme, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, drobně nakrájené chilli papričky a rozkrájené cibulky. Vše opékáme půl minuty, potom přidáme okurky, žlutou sójovou pastu, med a opět opékáme půl minuty. Dolijeme vodu a okurky vaříme tak dlouho, dokud se neodpaří téměř všechna.
 - 
                                3
Pokapeme sezamovým olejem, rozdělíme na předehřáté talíře a ihned servírujeme.