Salát s pečenými bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 811 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 949.7 mg
 - Vláknina 12345 mg
 - Vitamín A 12345 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory vaříme ve vroucí vodě do měkka cca 10 minut. Scedíme a vrátíme zpět do hrnce.
 - 
                                2
Olivový olej smícháme s tymiánem a mletou paprikou a směs promícháme s teplými bramborami. Brambory v marinádě důkladně obalíme.
 - 
                                3
Slaninu poklademe pod gril rozehřátý na střední teplotu a cca 5 minut pečeme dokřupava. Plátky slaniny během pečení obracíme.
 - 
                                4
Brambory grilujeme v grilovací pánvi, během pečení obracíme.
 - 
                                5
Zálivku připravíme z majonézy, octa, česneku a nasekané petrželky a přidáme k ostatním přísadám. Osolíme, opepříme a promícháme.
 - 
                                6
Salát přelijeme zálivkou, ozbobíme petrželkou a teplý podáváme. Salát je možné podávat i vychlazený.