Salát z kuřecích jater se šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 682 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 443.3 mg
 - Draslík 675.2 mg
 - Vláknina 16778 mg
 - Vitamín A 16778 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.6 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, zakapeme citronem, posypeme lžičkou soli a necháme pustit šťávu. Kuřecí játra orestujeme na másle asi 6 minut, postupně k nim přisypeme posekanou šalvěj a ještě 4 minuty smažíme. Necháme na prkénku vychladnout, nakrájíme na nudličky. Mezitím omyjeme jablka, zbavíme je jádřinců, nakrájíme na osminky, zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Listy ledového salátu roztrháme na menší kusy a dáme do mísy, kam postupně přidáme kousky jater, jablka a zcezenou cibuli, jen lehce promícháme, aby se salát nepomačkal. Do výpeku po játrech přidáme šťávu, kterou pustila cibule, olej a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a ještě teplé nalijeme na salát v míse. Podáváme s pečivem.