Okurka s vejci na polský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 563 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 214.5 mg
 - Draslík 227.5 mg
 - Vláknina 2545.3 mg
 - Vitamín A 2545.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme vejce natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. Okurku nakrájíme na kostky a necháme přejít varem v hrnci se slanou vodou, zcedíme a necháme okapat. Vejce nakrájíme nadrobno a vhodíme do mísy, okapanou okurku lehce orestujeme na pánvi na másle a přidáme k vejcím. Osolíme, opepříme a rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Na zbylém másle osmažíme strouhanku dorůžova a okurkovo vaječnou směs posypeme. Ihned podáváme teplé, ozdobené posekanou pažitkou.