Marinované chobotničky s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 269 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 42 mg
 - Draslík 456.6 mg
 - Vláknina 4304.8 mg
 - Vitamín A 4304.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chobotničky pokrájíme, přendáme do hrnce, zalijeme vodou a vínem, přidáme tymián.
 - 
                                2
Povaříme 20 minut, poté vodu slijeme a necháme vystydnout.
 - 
                                3
Olej smícháme se šťávou z citronu, přidáme pokrájené papriky, cibuli, sekaný koriandr. Osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Maso marinujeme 24 hodin v chladu.
 - 
                                5
Rýži uvaříme dle návodu, smícháme s masem a marinádou a servírujeme.