Sardinský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 90 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 359.8 mg
 - Vláknina 18911.7 mg
 - Vitamín A 18911.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme okapat, přesypeme do mísy.
 - 
                                2
Zálivku ušleháme z oleje, drceného česneku a balsamica.
 - 
                                3
Zálivku nalijeme na horké těstoviny. Když mírně vychladnou, přidáme artyčoky, nakrájenou šunku, sušená rajčata, bazalku, roketu, opražené piniové oříšky a olivy, dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                4
Všechny suroviny zamícháme. Salát podáváme teplý.