Tuňákový salát s křupavými nudličkami
Suroviny
- 150 g Listové těsto
 - 200 g Salát hlávkový
 - 80 g Sezam - semena
 - 600 g Tuňák obecný
 - 6 g Sůl
 - 4 g Sůl
 - 4 g Pepř černý mletý
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 20 g Zázvor celý
 - 60 g Pažitka
 - 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 100 g Cibulka jarní
 - 150 g Hrachové lusky
 - 80 g Černucha
 - 80 ml Olej olivový
 - 80 ml Olej olivový
 - 70 ml Omáčka sójová
 - 60 ml Ocet rýžový
 - 30 ml Pomerančová šťáva
 - 20 ml Olej sezamový
 - 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 40 ml Limetková šťáva
 - 1 ks Chilli paprička
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 807 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 45.5 mg
 - Draslík 517.1 mg
 - Vláknina 8866.7 mg
 - Vitamín A 8866.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.9 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme dresink. V misce vyšleháme olivový olej, limetkovou šťávu, pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej, nasekanou pažitku a nastrouhaný zázvor. Osolíme, opepříme.
 - 
                                2
Ve wok pánvi rozpálíme arašídový olej, přidáme chilli papričku, nakrájenou jarní cibulku, hrachové lusky a kukuřičky a 3 minuty restujeme za stálého míchání, až je zelenina křupavá. Přendáme do mísy a zalijeme trochou dresinku.
 - 
                                3
Na talíři smícháme černuchu a sezam, kousky tuňáka osolíme, opepříme a obalíme ve směsi semínek. Opečeme zprudka na rozpáleném oleji a odložíme na talíř.
 - 
                                4
Listové těsto nakrájíme na proužky a osmažíme na pánvi dokřupava, necháme na papírové utěrce okapat.
 - 
                                5
Listy salátu rozložíme na talíře, na ně navršíme zeleninovou směs, poklademe kousky tuňáka a posypeme opečenými listovými nudličkami. Před servírováním zalijeme dresinkem.