Indonéský salát gado gado
Suroviny
- 100 g Květák
 - 100 g Mrkev kořen
 - 100 g Zelí hlávkové bílé
 - 100 g Fazolové lusky zelené
 - 100 g Fazolové klíčky
 - 100 g Arašídy
 - 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 4.25 dl Voda pitná
 - 0.09 dl Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 72 g
 - Sodík 85 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 276.9 mg
 - Vláknina 11686.1 mg
 - Vitamín A 11686.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.5 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci s osolenou vodou povaříme zvlášť nastrouhané bílé zelí, zelené fazolky, květákové růžičky, fazolové klíčky a nakrájenou mrkev cca 5 minut. Poté necháme okapat a vychladnout.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm arašídy. Vyndáme z pánve a osušíme. V mixéru oříšky rozmixujeme.
 - 
                                3
Olej z pánve slijeme, ponecháme jednu lžíci a osmahneme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli, přidáme chilli, sůl, cukr, vodu a přivedeme k varu. Vmícháme arašídovou drť. Podusíme, dokud omáčka nezhoustne. Přilijeme citronovou šťávu a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Zeleninu přelijeme arašídovou zálivkou a podáváme.