Salát z hovězího masa, zeleniny a želé
Suroviny
- 2 g Sůl
 - 0.3 g Pepř černý mletý
 - 2.5 g Česnek
 - 6 g Cukr krupice
 - 12 g Cukr krupice
 - 4.5 g Cibulka jarní
 - 50 g Řeřicha
 - 2 g Paprika červená
 - 100 g Hovězí kýta
 - 10 g Fazole mungo
 - 2 g Řasa Nori
 - 300 g Želatina plátková
 - 1 g Sůl sezamová
 - 2 g Sůl sezamová
 - 13 ml Omáčka sójová
 - 13 ml Omáčka sójová
 - 30 ml Ocet kvasný lihový
 - 500 ml Voda pitná
 - 4 ml Olej stolní
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Olej sezamový
 - 2 polévková lžíce Olej sezamový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 634 mg
 - Bílkoviny 72 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 76.4 mg
 - Draslík 150.4 mg
 - Vláknina 388.5 mg
 - Vitamín A 388.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jarní cibulku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Dáme si vařit vodu a zalijeme jí želatinu nakrájenou na dlouhé, tenké proužky. Necháme je okapat a smícháme se sezamovým olejem, který jsme ochutili solí. Maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme ho v utěrce a smícháme ho s kořenící omáčkou.
 - 
                                3
Z fazolek Mungo odkrojíme výhonky, kořen řeřichy očistíme a propláchneme ho pod vodou. Červenou papriku zbavíme jádřince, propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ji na stejné proužky jako maso. Vejce rozmícháme se špetkou soli a usmažíme z něj omeletu na rozpáleném stolním oleji. Omeletu necháme vychladnout a potom ji nakrájíme na nudličky, velké asi centimetr, kterými pokrm posypeme na závěrečnou ozdobu.
 - 
                                4
Na 1 lžíci rozpáleného sezamového oleje orestujeme proužky masa. Nad vroucí vodou v páře spaříme výhonky munga se solí a řeřichu. Řeřichu potom nakrájíme na kousky. Mořskou řasu orestujeme na pánvi ve zbylém sezamovém oleji a potom ji rozmačkáme. Servírujeme tak, že smícháme okořeněné želé s proužky masa, výhonky Munga, kousky řeřichy a salát zalijeme octovou sójovou omáčkou. Salát ozdobíme tenkými proužky papriky, omeletou a mořskou řasou.
 - 
                                5
Kořenící omáčka: sójovou omáčku smícháme s cukrem, nasekanou cibulkou a česnekem, sezamovou solí a sezamovým olejem. Omáčku okořeníme pepřem.
 - 
                                6
Octová sójová omáčka: sójovou omáčku smícháme s octem, lžičkou cukru a sezamovou solí.