Petržel na zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 393 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 56.6 mg
 - Draslík 1493.8 mg
 - Vláknina 16569.8 mg
 - Vitamín A 16569.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 333.2 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou petržel nakrájíme na nudličky a blanšírujeme v hrnci s vroucí osolenou vodou 2 minuty.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jemně nakrájený zázvor a za stálého míchání zvolna opékáme 2-3 minuty. Přidáme petržel, promícháme, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Směs vložíme do zapékací mísy a zalijeme rozmíchanou smetanou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-15 minut. Ihned podáváme.