Teplý bylinkový bramborový salát
Suroviny
- 4 ks Cibule
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 hrst Kopr čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 0.5 dl Citronová šťáva
 - 1.5 kg Brambory
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.18 polévková lžíce Olej stolní
 - 3 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 61 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 0.1 mg
 - Draslík 880.4 mg
 - Vláknina 11349.6 mg
 - Vitamín A 11349.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory velmi dobře omyjeme a očistíme, nakrájíme na větší kousky a ve slupce je vaříme v osolené vodě 10 minut, dokud nezměknou. Vodu slijeme a brambory necháme v hrnci. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a prolisujeme. Omytý kopr a petrželovou nať velmi jemně nasekáme.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej a na něm smažíme při stálém míchání asi 8 minut cibuli. Když má zlatavou barvu, zmírníme teplotu, přiklopíme a smažíme zvolna ještě dalších 15-20 minut.
 - 
                                3
V míse metlou smícháme olivový olej, vinný ocet, citronovou šťávu a česnek - mícháme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Pak ji nalijeme na horké brambory, přidáme nasekaný kopr a petrželovou nať, podle chuti osolíme a opepříme a důkladně promícháme. Ke směsi pak ještě přidáme zkaramelizovanou cibuli a vše protřepeme.