Kuřecí játra v salátu
Suroviny
- 500 g Játra kuřecí
 - 100 g Zelí hlávkové červené
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 120 ml Olej olivový
 - 20 ml Ocet vinný
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 2 ks Paprika zelená
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Cibule
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 310 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 443.3 mg
 - Draslík 632.6 mg
 - Vláknina 6709 mg
 - Vitamín A 6709 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.5 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pokrájenou papriku, rajčata, nakrouhané červené zelí, na kolečka nakrájený pórek a cibuli vložíme do větší mísy a zatím odložíme stranou.
 - 
                                2
Kuřecí játra nakrájíme na větší kousky a vložíme do pánve se zahřátým máslem společně s prolisovaným česnekem, mletým pepřem a tymiánem. Smažíme při střední teplotě asi 10 minut, dokud játra nezhnědnou po všech stranách. Teplá játra vyjmeme, osolíme a smícháme s hotovým salátem.
 - 
                                3
Do výpeku z jater vlijeme dresing, který jsme připravili smícháním olivového oleje s octem, citronovou šťávou, hořčicí a medem. Vaříme přibližně 5 minut, aby se dresing spojil se šťávou z jater. Poté nalijeme na salát, dobře promícháme a podáváme.