Zelný salát s thajskou kokosovou omáčkou
Suroviny
- 120 ml Kokosové mléko
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Chilli paprička
 - 6 ks Šalotka
 - 1 ks Zelí hlávkové bílé
 - 1 ks Limetka
 - 6 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 473 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1904.4 mg
 - Vláknina 40674 mg
 - Vitamín A 40674 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 219.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme dresink. V míse smícháme rybí omáčku s kokosovým mlékem, kůrou nastrouhanou z limety a limetkovou šťávou. Důkladně prošleháme a odložíme stranou.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme olej a na středním ohni na něm dokřupava cca 3-4 minuty osmahneme na nudličky nasekané chilli papričky bez semínek a na plátky nakrájený česnek se šalotkou. Směs vyjmeme a odložíme.
 - 
                                3
Do většího hrnce vlijeme vodu, mírně osolíme a přivedeme k varu. Vložíme na nudličky nakrouhané zelí a 2-3 minuty spaříme. Scedíme přes síto a nasypeme do mísy. Horké přelijeme dresinkem, který nejprve znovu prošleháme. Směs důkladně promícháme, posypeme orestovanou šalotkou, česnekem a papričkami, dozdobíme nahrubo nasekanými arašídy a ihned podáváme.