Salát se zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 379 mg
 - Vláknina 12225 mg
 - Vitamín A 12225 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 103.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odřízneme vrchní a spodní část grapefruitu a pomeranče. Oloupeme a držíme nad mísou, abychom zachytili vykapávající šťávu a jednotlivé dílky oddělíme od blanek. Šťávu uchováme.
 - 
                                2
Na pánvičku dáme limetkovou kůru a kumkváty. Přilijeme 150 ml vody. Mírně vaříme 10 minut, poté kumkváty přidáme k ostatnímu ovoci a limetkovou kůru osušíme. Tekutinu uchováme, přidáme k ní citronovou šťávu, cukr, šťávu z ovoce a zázvorové pivo. Zahříváme, dokud se cukr nerozpustí.
 - 
                                3
Směsí přelijeme ovoce a přimícháme nasekaný zázvor.