Zelný salát s červenou cibuli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 633 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 34 mg
 - Draslík 390.1 mg
 - Vláknina 10887.2 mg
 - Vitamín A 10887.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlávkové zelí očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké pásky, dáme do misky. Oloupanou červenou cibuli drobně nakrájíme, přidáme k zelí. Slaninu nakrájíme na malé kostky, které na suché pánvi osmažíme na křupavé škvarky. Ještě teplými škvarky i s omastkem zalijeme zelí a cibuli. Dochutíme solí, pepřem, nastrouhaným křenem a dobře promícháme. Nakonec do salátu přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a ještě jednou zamícháme.
 - 
                                2
Salát podáváme na jednotlivých talířích. Ozdobíme čtvrtkou citronu, nasekanou petrželovou natí a podáváme.