Rýžový salát s hrachovými klíčky
Suroviny
- 300 g Hnědá rýže
 - 70 g Mrkev kořen
 - 130 g Hrachové výhonky
 - 120 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 90 g Cibulka jarní
 - 60 g Celer řapíkatý
 - 6 g Zázvor celý
 - 10 g Koriandr čerstvý
 - 60 ml Omáčka sójová
 - 30 ml Olej sezamový
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 331 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 336.6 mg
 - Vláknina 6768.3 mg
 - Vitamín A 6768.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek a zázvor oloupeme a nastrouháme na struhadle. Mrkev, celer a cibulku očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Sójovou omáčku smícháme se sezamovým olejem, česnekem a zázvorem. Koriandr opláchneme a nasekáme nahrubo.
 - 
                                2
Rýži uvaříme ve vroucí osolené vodě do změknutí, cca 15 minut. Poté slijeme a smícháme s mrkví, klíčky, celerem, kukuřicí, cibulkou a celerem. Přilijeme připravený dresink a dobře promícháme. Osolíme a opepříme. Servírujeme ozdobené koriandrem.