Salát z kysaného zelí a pomeranče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 132 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 522.4 mg
 - Vláknina 8549.8 mg
 - Vitamín A 8549.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 112.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kysané zelí spolu s lákem a kmínem povaříme v kastrůlku 10-15 minut. Dochutíme solí, pepřem. Potom scedíme, necháme okapat. Ještě teplé zelí překrájíme na menší kousky, dáme do misky. Přilijeme olej, pomerančovou šťávu, oloupaný a na malé kousky nakrájený pomeranč, přidáme nasekaný kopr. Podle vlastní chuti dochutíme cukrem. Suroviny dobře promícháme.
 - 
                                2
Teplý salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.