Salát z hovězího masa se zeleninou
Suroviny
- 300 g Salát hlávkový
 - 250 g Okurka salátová
 - 200 g Mrkev kořen
 - 150 g Fazolové klíčky
 - 600 g Hovězí maso zadní
 - 1 ks Citronela
 - 2 ks Limetka
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Chilli omáčka
 - 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 125 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 87 mg
 - Draslík 236.8 mg
 - Vláknina 10139.2 mg
 - Vitamín A 10139.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané okurky nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme, klíčky opláchneme a necháme okapat. Česnek prolisujeme, citronelu, koriandr a bazalku nasekáme najemno, maso nakrájíme na tenké nudličky, salát rozebereme na listy, opláchneme je, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Mrkev s okurkou, klíčky a salátem promícháme a vložíme na mísu.
 - 
                                2
Na rozpáleném rostlinném oleji osmažíme česnek s citronelou, přidáme maso a zprudka zhruba 2 minuty smažíme za neustálého míchání. Poté směs vyjmeme a do pánve vložíme bylinky, šťávu z limetek, olivový olej, chilli omáčku a za stálého míchání vaříme asi minutu.
 - 
                                3
Usmažené maso promícháme s bylinkovou zálivkou, navrstvíme na zeleninový salát a podáváme.