Tuňák v sezamu se zázvorovými nudlemi
Suroviny
- 300 g Tuňák
 - 250 g Nudle rýžové
 - 7 g Sůl
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 0.5 kávová lžička Zázvor
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Limetka
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 - 2 polévková lžíce Sezamová semínka
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 118 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 106.1 mg
 - Vláknina 4145 mg
 - Vitamín A 4145 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tuňáka osolíme, opepříme a smažíme na oleji - vevnitř musí zůstat růžový. Ještě teplého ho obalíme v sezamových semínkách. Necháme aspoň 5 minut stát a poté ho nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Nudle uvaříme podle návodu a smícháme ho s nasekanou jarní cibulkou, chilli papričkou, petrželkou a pažitkou.
 - 
                                3
Připravíme si zálivku z limetkové šťávy, cukru a strouhaného zázvoru.
 - 
                                4
Tuňáka podáváme s nudlemi přelité zálivkou.