Grilované kuřecí maso se salátem s quinoy
Suroviny
- 225 g Quinoa
 - 25 g Máslo čerstvé
 - 400 g Kuřecí prsa
 - 300 g Rajčata
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Citron
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Olivy černé
 - 1 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 370 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 71.5 mg
 - Draslík 984.2 mg
 - Vláknina 7985.1 mg
 - Vitamín A 7985.1 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Quinou uvaříme podle návodu na obalu.
 - 
                                2
Smícháme máslo, nasekanou chilli papričku a česnek.
 - 
                                3
Kuřecí maso nakrájíme na proužky, osolíme a opepříme. Potřeme olivovým olejem. Opečeme dozlatova.
 - 
                                4
Na ještě horké maso natřeme ochucené máslo a necháme rozpustit.
 - 
                                5
Rajčata nakrájíme na kousky, olivy přepůlíme. Smícháme s rozdrobenou fetou a nasekanou mátou. Přimícháme quinou, kterou zakápneme citronovou šťávou a kůrou. Osolíme, opepříme.
 - 
                                6
Zeleninu rozdělíme na talíře a nahoru dáme kuřecí maso.