Bulgurový salát s dýní a fetou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 859 kcal
 - Sacharidy 153 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 497 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 152 g
 - Cholesterol 6.1 mg
 - Draslík 5663.1 mg
 - Vláknina 43515 mg
 - Vitamín A 43515 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 161 mg
 - Vitamín E 16.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dýni oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na 3 cm velké kousky. Naskládáme na plech, zalijeme harissou, osolíme a opepříme. Pečeme 30 minut na 190 °C. Na posledních 7 minut přidáme dýňová semínka (zvlášť, nedáváme je k dýni).
 - 
                                2
Cibuli nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
Bulgur uvaříme podle návodu na obalu. Poté do něj vmícháme šťávu z jedné limetky. Zamícháme cibuli a necháme 5 minut stát.
 - 
                                4
Fetu nastrouháme, koriandr nasekáme na jemno. Obojí přidáme k bulguru, spolu s vystydlou dýní a špenátem.
 - 
                                5
Zastříkneme šťávou z druhé limetky, posypeme semínky, olejem a osolíme, opepříme. Zamícháme.