Těstoviny s hřiby a rajčaty
Suroviny
- 100 g Hříbky čerstvé
 - 100 g Olej slunečnicový
 - 50 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 100 g Těstoviny Farfalle
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Olej slunečnicový
 - 1 ks Cibule lahůdková
 - 2 ks Rajčata
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Kmín drcený
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 669 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 431.1 mg
 - Vláknina 5839 mg
 - Vitamín A 5839 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 18.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté hříbky nakrájíme na plátky. Lahůdkovou cibuli a stroužek česneku očistíme, drobně ho pokrájíme, cibuli nakrájíme na kroužky. Rajčata vložíme na 30 sekund do vroucí vody, pak je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
 - 
                                2
Mezitím do hrnce s vroucí osolenou vodou nasypeme těstoviny ve tvaru motýlků a uvaříme je na zkus (al dente). Vaříme 7 minut. Poté je scedíme, dáme do předehřáté mísy, pokapeme olejem a promícháme.
 - 
                                3
V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme plátky hříbků téměř dozlatova. Před dokončením hříbky osolíme, ochutíme pepřem, kmínem, přidáme cibulku s česnekem, rajčata a společně, za občasného promíchání, smažíme ještě asi 2-3 minuty, než cibulka změkne.
 - 
                                4
Houby s se všemi surovinami i s omastkem přidáme k teplým těstovinám, zamícháme, rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a hned teplé podáváme.