Pikantní těstoviny s hřiby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek mražený
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 300 g Těstoviny Fettuccine
  • 20 g Houby sušené
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 865.2 mg
  • Vláknina 20964.1 mg
  • Vitamín A 20964.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby dejte na 20 minut do teplé vody nasáknout, poté vymačkejte přebytečnou vodu, tu si schovejte, houby dejte stranou.

  • 2

    Bílou část pórku nakrájejte na tenká kolečka.

  • 3

    Do většího rozpáleného hrnce nalijte olej, nasypte pórek a smažte na středním ohni 5 minut za občasného míchání, přidejte houby, víno a minutu vařte, přilijte vývar a 6 lžic vody zbylé z namáčení hub.

  • 4

    Přisypte rozmražený hrášek, fazole, chilli koření, rozmarýn a sůl. Vařte 6 minut za občasného míchání.

  • 5

    Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody na skus, sceďte a přisypte do hrnce, promíchejte a podávejte.

Komentáře k receptu