Marocký čočkový salát
Suroviny
- 20 g Hrozinky
 - 100 g Čočka červená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Pepř kajenský
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Cuketa
 - 2 ks Fíky čerstvé
 - 1 ks Lilek
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Brambory sladké (Batáty)
 - 10 ks Rajčata Cherry
 - 2 polévková lžíce Sezam - semena
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Sirup javorový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 3 polévková lžíce Hummus
 - 1 polévková lžíce Kmín mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
 - Sacharidy 102 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 469 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 91 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1625.3 mg
 - Vláknina 48788 mg
 - Vitamín A 48788 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 93.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čočku uvaříme podle návodu na obalu.
 - 
                                2
Všechnu zeleninu (batáty, lilek, cuketa, mrkev) nakrájíme na menší kostky. Smícháme je se lžící olivového oleje, kmínem, skořicí, solí, pepřem a pečeme 25 minut na 180 °C.
 - 
                                3
Cherry rajčata přepůlíme a fíky nakrájíme na malé kostičky.
 - 
                                4
Připravíme si dresink: smícháme lžíci olivového oleje, javorový sirup, hummus a citronovou šťávu.
 - 
                                5
Pečenou zeleninu promícháme s čočkou, ozdobíme cherry rajčaty, fíky a rozinkami, posypeme sezamovými semínky a petrželkou a zakápneme dresinkem.