Tuňákový salát s cherry rajčátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 7 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Tuňák obecný
  • 80 g Rukola
  • 1 ks Citrony
  • 5 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 827.6 mg
  • Vláknina 7750.5 mg
  • Vitamín A 7750.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a petrželku nakrájejte nadrobno, nasypte do mísy, smíchejte s citronovou kůrou a nechte uležet.

  • 2

    Na středně rozpálené pánvi osmažte tuňákové steaky zlehka potřené olejem z obou stran, 1 minutu z každé strany.

  • 3

    Do misky přidejte přepůlená rajčátka, rukolu, sůl a pepř. Zalijte olejem a balzamikovým octem.

  • 4

    Dobře promíchejte a rozdělte na dva talíře.

  • 5

    Tuňáka nakrájejte na plátky silné 1 cm, položte na salát, pokapejte zbylým dresinkem ze salátu a podávejte.

Komentáře k receptu