Zeleninový salát s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Tuňák v oleji
  • 50 g Olivy černé
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 80 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Brambory
  • 2 ks Fazolové lusky zelené
  • 4 ks Rajčata
  • 6 ks Ančovičky konzervované
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 742 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 2888 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 249 mg
  • Draslík 1164.2 mg
  • Vláknina 12064.5 mg
  • Vitamín A 12064.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 11.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vaříme asi dvacet minut ve slané vodě, slijeme je a nakrájíme na kostky. Povaříme asi deset minut vajíčka a pět minut fazolové lusky zvlášť, obojí ve slané vodě, poté lusky rozpůlíme, vejce oloupeme a nakrájíme na dílky. Rajčata vaříme asi třicet sekund ve vařící vodě, poté je oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme.

  • 2

    V misce smícháme oleje, ocet a koření, směs nalijeme do mísy k bramborám, luskům, vajíčkám, rajčatům, tuňáku, olivám a ančovičkám. Vše pečlivě promícháme.

Komentáře k receptu