Dušený zeleninový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1.5 dl Olej olivový
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 1 kg Lilek
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 427.3 mg
  • Vláknina 11454.2 mg
  • Vitamín A 11454.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky oloupeme, pokrájíme na kostičky a osolíme. Necháme je 30 minut "vypotit".

  • 2

    Potom je dáme do síta, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Papriky omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na proužky. V hlubší pánvi na olivovém oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní kostky lilku, proužky papriky, vše osolíme, opepříme, zalijeme 1,5 dl vody a pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec k měkké zelenině přidáme drobně pokrájenou zelenou petrželku.

  • 4

    Salát podáváme teplý i studený.

Komentáře k receptu