Salát s krevetami a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Bazalka
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 500 g Těstoviny Fusilli
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 60 g Cibulka jarní
  • 25 g Med včelí
  • 5 g Sůl
  • 250 ml Olej olivový
  • 100 ml Ocet vinný
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1116 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 551 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 108 g
  • Cholesterol 65.6 mg
  • Draslík 253.4 mg
  • Vláknina 14582.5 mg
  • Vitamín A 14582.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme al dente. V dostatečně velké míse vyšleháme ocet a olej, ochutíme medem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Horké těstoviny slijeme a vysypeme do připravené marinády. Dobře promícháme a necháme minimálně hodinu stát, dokud těstoviny nevychladnou.

  • 2

    Z papriky odstraníme semínka a bílé vnitřní části, zbytek nakrájíme na malé kostičky a přidáme k těstovinám. Cibulky nakrájíme nadrobno, a to včetně zelených částí. Vmícháme nadrobno nakrájenou bazalku, krevety a citrónovou šťávu, dochutíme solí, pepřem a česnekem. Uložíme na chladné místo a občas promícháme.

  • 3

    Těstoviny vtáhnou mnoho koření, musíme salát před podáváním ochutnat a chuť doladit.

Komentáře k receptu