Dresink z ořechů k polníčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Salát Polníček
  • 50 g Ovesné vločky
  • 60 g Mrkev kořen
  • 60 ml Olej z vlašských ořechů
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 69.6 mg
  • Vláknina 3815.5 mg
  • Vitamín A 3815.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme 2 lžíce oleje a vločky opražíme dozlatova. Okořeníme solí, pepřem a cayenským pepřem a necháme vychladnout. Polníček očistíme, opláchneme a necháme dobře okapat. Mrkev oloupeme, škrabkou na zeleninu nakrájíme na plátky a ty pak ještě rozkrájíme na nudličky velikosti zápalky. Polníček a mrkev naaranžujeme na talíře a posypeme praženými ovesnými vločkami. Zbývající olej smícháme s oběma druhy octa na jemný krém ochutíme solí, pepřem

  • 2

    a cayenským pepřem a dresinkem salát pokapeme.

Komentáře k receptu