Sleďový salát s vejci a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Okurky nakládané
  • 500 g Brambory
  • 300 g Kabanos
  • 200 g Ořechy vlašské
  • 300 g Majonéza
  • 500 g Matjesy - filet
  • 60 g Pažitka
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Červená řepa
  • 2 ks Jablka
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1886 kcal
  • Sacharidy 130 g
  • Tuky 135 g
  • Sodík 1941 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 129 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 3946.4 mg
  • Vláknina 69700 mg
  • Vitamín A 69700 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.4 mg
  • Vitamín E 10.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Natvrdo vařená vejce oloupeme a 2 vejce nakrájíme najemno. Vařenou červenou řepu, brambory, oloupaný kabanos a nakládané okurky nakrájíme na asi 5 mm velké kostičky.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na malé kostičky pokrájíme jablka. Ořechy nahrubo rozdrtíme. Sledě rozkrájíme na kousky asi 1 cm velké. Vše smícháme dohromady. Přidáme trochu nálevu z nakládaných okurek. Zakryté dáme uležet do chladu.

  • 3

    Druhý den rozmícháme majonézu se 3 lžícemi vlažné vody a přimícháme do salátu.

  • 4

    Zbývající 2 vejce rozčtvrtíme, obložíme salát a posypeme sekanou pažitkou.

Komentáře k receptu